maanantai 29. huhtikuuta 2013

Sähköliittymä


Muistin tässä kerran selvittää sähköliittymän kytkentää, koska maanrakennustöiden aikana pitäisi saada kaapeli oikeaan paikkaan ja hetimiten kytkettyä pääkeskus, jotta rakennusmiehiellä on virtaa tehdä anturoita toukokuun puolivälissä.


Ensin piti olla yhteydessä Helsingin Energian liittymäpalveluihin.
Viime vuonna olin tehnyt liittymäsopimuksen vanhasta liittymästä, jotta sain tilata sen purun.

Nyt piti tehdä liittymäsopimus uudesta liittymästä, koska liittymän tyyppi ja sulakekoko muuttuu.

Liittymäsopimus onnistui parilla maililla ja sähköistä tunnistautumista hyödyntäen sähköisellä allekirjoituksella yhdessä päivässä. Minun piti toimittaa skannattu kauppakirja tontista (jossa onneksi todettiin, että vanha sähköliittymä siirtyy meille). Samoin sähköpääkeskuksen piirros piti toimittaa, jotta näkevät mm. sulakekoon jne.

Tämän jälkeen sitten sain ohjeen tilata erikseen liittymän asennus ja hoitaa meidän urakoitsijamme tekemään keskuksen kytkentä jne.

Tämä liittymän kytkeminen unohtuikin n. pariksi viikoksi työkiireissä, kun oli 'irrallinen' juttu, eli siitä vain maininta sähkölaitoksen ohjeessa.
Eikä maanrakennustöiden osalta ollut tarkkaa tietoa siitä, milloin sähkökaapeli laitetaan oikeaaan paikkaan ja maadoituslenkki maahan...

No, tänään sitten muistin tämän ja päätäpahkaa sovin tavoiteaikataulun toukokuun puoliväliin.

Sähkölaitokselle tein sähköisellä lomakkeella liittymistilauksen sen jälkeen, kun olin asiakaspalvelun kanssa keskustellut. Asiakaspalvelussa sanoi, että meille pitää vetää uusi kaapeli, koska sulakekoko vaihtuu. Alkoi taas pelottaa.

Onneksi vappuaattona soitti asennuksista vastaava ja sanoi, että vanha kaapeli riittää ja hän sopi haluamamme kytkentäpäivän.

Muttamutta...
Sähköisestä asioinnista ja lomakkeista huolimatta tämä prosessi meinasi mennä täysin metsään,
kun samalla kerralla ei hoitunut sopimus ja tilaus, vaan niitä piti erikseen muistaa järjestellä.

No, helpompaa kuitenkin kuin vesilaitoksella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti