keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Maanrakennus


Maanrakennustöihin valitsimme Poppari Oy:n, joka ryhtyikin hommiin kovalla tohinalla jo seuraavana päivänä. Täytyy kyllä kehua työintoa, kun kaikenlaista juttua kuullut kaivurimiehistä.

Saimme tarjouspyyntöihimme hyvin erilaisia tarjouksia.
Hintahaitari 'avaimet käteen' -urakalle kahdelle talolle oli laaja. Kallein tarjous oli tuplat edullisempaan. Ja useampi tarjosi vain tuntihintaa + kuljetuskulut erikseen toteuman mukaan, mutta eivät osanneet edes sanoa esim. kuljetukselle yksikköhintaa. Pyysimme tarjouksia maaliskuun alkupuolella, ja tässä huhtikuun lopulla joku soitti, ja kysyi, että haluammeko vielä tarjouksen... ei kyllä ole tällä alalla tuo myyminen mitenkään hallussa.


Heti toisena päivänä selvisi sitten se, mitä oltiin vähän pelättykin: meidän talomme alta pitää louhia, alla on koko pohjan alalla kalliota parin metrin moreenikerroksen alla.

No, louhintakin sujui nopeasti, urakoitsijalla oli louhintakumppani valmiina ja aikaa sopivasti porata yhtenä päivänä kaikki valmiiksi ja räjäytellä toisena.

Naapurien talot katselmoitiin, tähän oli urakoitsijalla suositella myös hyvä kontakti tunnestusta firmasta, joka hoiti katselmoinnit pikaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti