torstai 14. marraskuuta 2013

Edistyy


Eilen keskiviikkona vastaava mestari piti runkourakoitsijan kanssa katselmoinnin.
Tavoitteena on päättää runkourakka. Hyvä juttu, täytyy saada runkovaihe päätökseen, että voidaan kunnolla työstää sisällä.

Itse en päässyt tuohon katselmointiin, olivat työnantaja ja Asiakas päättäneet aikataulusta puolestani. Olin omista havainnoistani jo aiemmin raportoinut, joten eivät ne minua siellä kaivanneet.


Katselmoinnissa tuli esiin muutamia viimeistelyjuttuja, jotka hoitavat valmiiksi. Ei mitään merkittävää, ne olisi jo käsitelty aiemmin - ja onkin, tosin ennen ongelmien syntymistä. Bau-kivitalojen Juha Kauhasella ja raksaporukan vetäjällä Martinilla on erinomainen tapa kysyä, jos jokin on epäselvää tai suunniteltu hassusti. Näin olemme yhdessä vastaavan mestarin Jarmon ja tarvittaessa suunnittelijoiden kanssa sitten ratkaisseet asiat niin, että on päästy hyvin eteenpäin.


Naapuritalon osalta ollaan vielä hieman enemmän vaiheessa, ymmärtääkseni takkaa ja siten savupiippua ei ole vieläkään päätetty. Ja piippu on tietysti osa runkourakkaa. No, sehän on pikkujuttu tehdä sitten kun päätös on tehty. Ymmärrän kyllä, että hankala päättää, mutta eihän talo koskaan valmistu, jos ei päätöksiä tule liukuhihnalla.


Viikon kuluttua olisi tarkoitus päästää tasoittaja vauhtiin. Hänellä on riittänyt töitä, joten emme ole turhaan hätäilleet. Hyvällä miehellä on vientiä. Puskaradion perusteella häneen päädyimmekin.

Käytännössä puuttuu vain sisäpinnat ja koneistus ja kytkennät.

Soitin muuten viime viikolla rakennusviraston tarkastajalle, joka on muuten virkamieheksi tosi ystävällinen ja asiakaspalveluhenkinen. Sovimme, että parvekkeen jätämme muuttotarkastuksen ulkopuolelle. Suunnitelmani on, että parvekkeen lasikaiteet tehdään vasta kesällä. Onnistuu, kunhan parvekkeen ovi pysyy kiinni. Sitä vartenhan siinä on lukko.

Sisäkattokoolaukset ja alaslaskut ovat valmiina ja vihdoin viikonloppuna päätimme sisäkattomateriaalit.


Olohuoneen katton tulee Knauf Danoline Design Panel M2F -rei'itetty akustiikkalevy.
Olohuoneen vino katto on sopivasti 6m leveä ja 5m pitkä, joten 2 levyä pitkittäin ja yksi poikittain menee just passelisti. Alareunaan todennäköisesti pitää laittaa 'soiro' tavallista kipsilevyä. Katto maalataan.

Muutoin katot tehdään kipsilevyllä, jotka maalataan. Märkätiloihin tulee joku sopiva kostean tilan panelointi, sitä mietimme vielä, mutta lähtökohtana on, että ne ovat valmispaneleja eli ei tarvitse käsitellä.

Parhaillaan arvomme vielä alaslaskuihin tulevia valoja, niistä on sisustus- ja valaistussuunnittelijamme Erjan kanssa jo lähes lukkoon lyöty suunnitelma.
Raksamiehet odottavat, että saisivat tietää, mihin tehdään reiät valoja varten.

1 kommentti:

  1. Lukko ei riitä mutta asiaan on helppo ratkaista, kahva pois niin hyväksytään tarkastuksessa. :)

    VastaaPoista