maanantai 9. joulukuuta 2013

Sisätöiden toinen vaihe


Sisätöiden toinen vaihe on päässyt käyntiin, kun sekä tasoitustyöt että laatoituksen valmistelutyöt alkoivat kunnolla viime viikon aikana.


Mikä on ensimmäinen vaihe?
Lasken ensimmäiseksi vaiheeksi kattojen alaslaskut, koteloinnit ja levytykset yms.
Ne suoritti MK-Kivitalot Oy joka alihankkijana Bau-kivitaloille on tehnyt talon runkotyötkin.
Heidät oli helppo ottaa tekemään, kun työn jälki oli siistiä ja työmiesten asenne reipas ja hyvä. Kysyvät ennenkuin tekevät ominpäin hölmöyksiä. Miehet ovat virolaisia, useimmat puhuvat hyvin suomea ja jos ei osannut puhua, niin osasi näyttää ongelman käsillä. Kyllä asia pariin kertaan selvisi hienosti ilman sanojankin.

Tässä kuva keittiöstä.

Ruokailutila keittiön vasemmalla puolella, kuva otettu OH:sta päin.


Muutamia pikkujuttuja vähän vielä säädettiin uudella tavalla, kun kohdan näki "elävänä", esimerkiksi yläkerran kaiteesta poistettiin 16cm irrallinen pätkä ja tehtiin seinä, koska siinä vieressä oleva teräspilari päätettiin koteloida kipsilevyllä. Saatiin yhtenäinen seinä.
Alkuperäisessä arkkitehdin unelmassa pilari oli jätetty maalatuksi. Suoraan sanoen en halunnut teräsharjalla (edes poraan kiinnitetyllä) käydä pilaria läpi... juniorina on tullut sitä tehtyä riittävästi.

Katot tulevat pääosin kipsilevystä, ainoastaan märkätiloihin tulee panelointi.
Kipsilevyt tasoitetaan ja maalataan.

Tasoitukset ja maalaukset hoitaa ER-tasoite Oy ja laatoitukset Nallen Kylpyhuoneet ja Saunat Oy.


Tällä viikolla itse on talossa siivouksen lisäksi käyty läpi jokainen ikkuna ja ovi-aukko. Ensin leikattu pursuavat uretaanivaahdot pois siten, että tasoitusmestari-Eemeli pääsee tekemään smyygit ja sitten pesty ikkunanpuiteet puhtaiksi.
Tulin siihen tulokseen, että parempi, että ikkunanpuitteet ovat puhtaat kun tasoituksesta alkaa kosteutta tulemaan, ettei käy niin, että kosteuden tiivistyessä ikkunoiden alareunaan se imeytyisi puuhun pölykerroksen läpi - ja imeyttäisi siis pölyä mukanaan. Sitähän ei saisi sieltä enää mitenkään pois. Onneksi tuo putsaus ei ollut hankalaa, vei vain reilut pari tuntia.


Kellarin ja 1-kerroksen märkätilojen seinät on tasoitettu viikon aikana 2-3 kertaan niin, että niihin voidaan ensi viikolla tehdä kosteuseristykset.

Laatoittajat tasoittelivat kylpyhuoneiden ja wc:iden lattiat niin, että kaadot menevät hyvin ja ovat suorat. Vaikka olin hionut liimat pois, niin lattioissa oli vielä hieman heittoa. Laatan valussa oli kaadot jo huomioitu, mutta ei se ollut täydellistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti