tiistai 17. joulukuuta 2013

Lämpiää


Eilen oli sitten taas yksi virstanpylväs, kun vihdoinkin kytkettiin lämpöpumppu käyntiin.

Pumpun käynnistys viivästyi hieman, kun epähuomiossa olivat tehtaalla alkaneet kasaamaan sähkökeskusta metrin levyiseen kaappiin. Onneksi kävimme asiaa läpi sähkärin kanssa etukäteen ja saimme muutettua kaapin 60 senttiseksi, korkeammaksi.
Tästä kuitenkin aiheutui se, että keskusta ei voitu asentaa suunnitellusti joulukuun
alkupuolella, vaan vasta viime viikolla. Hän kytki sähköt maalämpöpumppuun. Muutoin keskus on vielä aivan kesken, kytkentöjä aletaan vähitellen tehdä. Siihen on kyllä reilusti aikaa käytettävissä, näillä näkymin pari kuukautta.


TomAllenilla meni tuon vuoksi suunniteltu asennuspäivä mönkään ja seuraava vapaa olisi ollut Joulun aaton aattona. Nyt kuitenkin kaveri ehti yllättäen eilen paikalle ja teki temput nopeasti: putkien ilmaus ja pumpun käynnistys ja säätäminen, sekä ulkolämpötila-anturin kytkentä oikeaan paikkaan. Sähköasentaja ei ollut saanut selvää mihin se olisi pitänyt kytkeä.

Pumppu säädettiin 20 asteeseen. Asunnon termostaatit eivät ole käytössä (eikä edes asennettu vielä), joten pumppu säätää lämpöä itse ulkolämpötilan mukaan.
Tarkempaan säätöä yms tehdään sitten helmi-maaliskuussa, kunhan muutto on lähempänä.

Samalla siirtyivät aiemmin pumpun asennuksen yhteydessä tehdyt putkitukset jakotukeille seinän poikki hieman korkeammalle niin, että IV-koneenkin pitäisi mahtua putkien alapuolelle.

Tänään oli talossa vielä aiempaa lämpimämpää. Tähän asti 3 sähkölämmitintä ovat pitäneet lämmön olohuoneen lattian tasolla hyvin 18-20 asteessa päivisin ovien ollessa välillä reilusti auki. Lämmitetyissä huoneissa on ollut reilusti lämpimämpää.

Tänään alkoi myös seinien massatasoitukset. Seinille oli ruiskuteltu tasoitteen kanssa vettä ymmärtääkseni 200 litraa, yksi jätti-iso saavillinen. Vesi otetaan vielä saaviin viereen rakennettavan naapuritalon teknisestä tilasta puutarhaletkulla, siellä kun on meidän yhteinen päävesiliittymä. Laiskoja kun ollaan, niin ei viitsi turhaan irrottaa hyvin kiinni olevaa puutarhaletkua ja kuskaa omaan tekniseen tilaan.

Lämmölle siis alkaa kunnolla olemaan käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Termostaatit on turhia mlp:n kanssa. Ainakin ne kannattaa laittaa vain rajoittamaan ylilämpöä.

    VastaaPoista
  2. Joo, sitävartenhan ne juuri tulevat.

    VastaaPoista