maanantai 31. joulukuuta 2012

Valintoja


Joulukuun aikana edistimme rakennesuunnittelijan ja vastaavan mestarin valintaa.
Kävimme läpi referenssejä ja vertailimme tarjousten sisältöjä.

Rakennesuunnittelussa tarjousten hinnat alkoivat tasolta 1000 eur / talo, kalliimman ollessa n. 10 kertainen.

Tutkimustyön perusteella karsimme halvimmat, vaikka heitä joku tuttu suosittelikin. Totesimme, että haluamme suunnittelijan käyttävän
aikaa ja keskittyvän siihen, mitä tehdään.

Valitsimme Rakennussuunnittelija Runko Oy:n Jarkko Perälän, jolla on ihan kuuluisiakin referenssejä (emme kyllä heille soitelleet) ja näiden lisäksi ihan oikeasti tyytyväisiä asiakkaita, jotka kertoivat, että suunnitelmat ovat todella tarkkoja eivätkä jätä virolaisellekaan tekijälle juurikaan miettimisen mahdollisuuksia.

Kun nyt olen nähnyt suunnittelijan työssään ja valmiita piirustuksia, niin kyllä mielestäni käytetty aika näkyy suunnitelmissa.
Oman talomme osalta rakennesuunnitelmat ovat reilut 10 tiedostoa, joka tiedostossa useampia kuvia. Eli jokaisen eri kohdan rakenteet on selkeästi kuvattu.


Vastaavaksi mestariksi päädyimme valitsemaan Jarmo Liimataisen. Erittäin tyytyväisten asiakkaiden lisäksi katsoimme tärkeäksi sen, että ystäväperhe n. kilometrin päässä käyttää myös häntä (aloittavat myös nyt keväällä) ja tällöin hän pystyy myös itselleen helposti yhdistämään näiden 3 talon vierailut tehokkaasti. Sovimme myös normaalia huomattavasti laajemmasta työn sisällöstä niin, että hän voi käydä päivittäinkin katsomassa työmaalla, että ne virolaiset todella tekevät mitä pitääkin, ja että kaikki oikeasti sujuu hyvin.
Kun itsellämme ei ole niin paljoa aikaa eikä varsinkaan osaamista, tässä on parempi antaa ammattilaiselle selkeä rooli ja riittävästi aikaa.

Vaihtoehtona olisi tässäkin ollut pienimmillään n. 700 euron tusinamestari, joka olisi varmaan käynyt vain pakolliset työmaakokoukset hoitamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti