maanantai 13. tammikuuta 2014

Siivoaminen


Tässä viimeisen parin viikon aikana on tullut tavaksi aina viikonloppuisin (ainakin) siivoilla raksalla.

Hiomiskokemusten perusteella hankin pienen markkinatutkimuksen seurauksena Bauhausista Kärcher WD 3.500 -märkä/kuivaimurin.

Päädyin tuohon malliin, koska siinä on "orjaliitäntä", eli imurissa on sähköpistorasia, johon voi liittää jonkin koneen, kuten poran ja kun poran käynnistää, käynnistyy myös imuri. Näppärä ominaisuus, kun pitää jossain vaiheessa kuitenkin porailla seiniin reikiä yms.
Netistä olin mainoksesta bongannut ko laitteen ja sille sopivan hinnan: 120 eur.

Bauhausissa jouduin myyjältä kysymään neuvoa, että löysin koneen. Oli vähän piilotettu. en kertonut, mitä imurilla teen, mutta myyjä piti ihan itse aktiivisesti myyntipuheen: tällä ei kannata betonipölyä imuroida, siihen olisi hyvä tuo paljon kalliimpi malli.


Tuolla on hyvin imuroitu pölyä ja kaikkea muutakin. Toimii erinomaisesti.
Pölypussi täytyy helposti, mutta vaikka se on paperia, sen voi kyllä tyhjentää ihan helposti. Eikä nuo pussit kalliita ole, mutta raksalla niitä menisi pari päivässä helposti, helpompi kaataa pussista pölyt roskapussiin ja jatkaa samalla pussilla.

Koneen teho on hyvä. Tein vielä niin, että otin vanhan imurin letkun ja teippasin - juuri niin - ilmastointiteipillä kiinni Kärcherin letkuun. Siinä minulla on reilut 4m letkua, joten ulottuvuutta riittää kivasti.


Seinien pienten kolojen korjauksien , tasoitusten yms seurauksena lattialla ja portaissa on ollut välillä aika reilusti pieniä laasti- yms. kokkareita, eriasteisesti kuivuneita.
Nämä irtoavat sujuvasti petkeleellä.

Petkelettä valitessa kannattaa muuten huomioida, että a) se on riittävän vahva/jämäkkä ja b) terän toinen sivu on suora, ei teroitettu.
Rautakaupoissa oli näin "talviaikaan" paljon petkeleitä, jotka ovat jäätyökaluja, terä on hiottu molemmilta sivuilta. Kun haluaa, että lattiasta tulee tasainen, pitää toisen sivun olla suora, hiomaton. Lisäksi moni petkele on ilmeisesti joko lasten tai maalareiden leluja, niissä "terä" on peltilevy, joka ei varmasti kestä kovaa törmäystä kivettyneeseen laastiin.


No, löytyi sieltä kohtuuhintaisesti hyvä irtoterä ja siihen kunnon varsi. Niillä kyllä irtoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti