keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Aikuisten joulu


Hankimme eteiseen sopivan lipaston, jotta saadaan kaikki lasten hanskat yms siististi. Niille kun vuokra-asunnon eteisessä ei ole mielekästi paikkaa valmiina.

Sopiva löytyi hienosti netistä ja siitä sitä kiirehdittiin sitten ko. kauppaan moista ostamaan.

Sillä aikaa, kun henkilökunta nouti meille laatikoita varastossa, tutkiskelin hieman kaupassa ko. lipastoa ja muita vastaavia.

Tuon tutkiskelun perusteella olisivat jääneet ostamatta! Miksikö?
Kaikki lipastot, jotka eivät olleet täyspuuta, oli koottu "sinnepäin".
Ruuveja ei oltu kiristetty, ohuet vaneri (vai mikälie) levypohjat notkuivat ja heiluivat ja varsinkin laatikot vaikuttivat siltä, ettei niihin uskaltaisi edes yhtä sukka laittaa. Minua alkoi pelottamaan, että tuliko ostettua sika säkissä...

Hyvät huonekalukaupat, kun myytte kalusteita, niin huolehtikaa, että ne kasataan kunnolla - erityisesti ohjeiden mukaisesti. Kukaan ei osta laatikostoa, joka hädin tuskin pysyy itsekseen pystyssä. Älkää ihmetelkö, jos kauppa ei käy ja kaupalla on huono maine, katsokaa ensin, mitä asiakas liikkeessä näkee ja kokee.


No, kotona koitti sitten oikea aikuisten joulu.
Tällä kertaa tuli 2 pakettia kaikkea itse koottavaa. Siinä vierähti mukavasti 3.5 tuntia lattialla istuen ja oikeanmallisia ruuveja etsien ja palasia toisiinsa sovitellen. Vihdoin tuli valmistakin. Kyllä siinä taas perheen pää sai taas tuntea itsensä päteväksi, kun sai jotain näyttävää aikaiseksi.
Fiilis oli kuin lapsena jouluna, kun uuden legopaketin kanssa meni koko päivä kaikenlaista kokeillessa ja lopputulosta miettiessä.


Ei se lipasto niin heppoiselta oikein koottuna onneksi tunnu. Ruuvit kireälle, laatikoiden kulmatapit tiukalle ja mikä tärkeintä: vanerilevyjä taustapuolelta tukevat palaset paikoilleen. Ei notku pohja enää. Loistava kekstintö, en ole ennen tällaisiin törmännytkään.
Se joulu oli ohi äkkiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti