tiistai 23. lokakuuta 2012

Romumetallit ja metallibisnes

Vanhaa asuntoa myydessä ja tyhjentäessä tuli aika kasa romumetallia, kaikenlaista pientä juttua. Mukana tosin terassipaviljongin metallinen tukiranka.

Nuo terassin metalliosat tuntuvat pelliltä tjms ja niillä on yhteensä painoa n. 50kg tienoilla.
Ainakin iso kasa tavaraa, jonka rahtaaminen jonnekin kierrätykseen on oma urakkansa.

No, toisinaan on näkynyt erilaisia mainoksia 'ostamme romurautaa' yms niin paljon, että tietenkin ajattelin, että tässähän voisi näillä romuilla jopa tienata kahvirahat, ehkä jopa pullankin.

Tutkinpa sitten tunnin verran verkon syövereitä eri hakusanoilla jne.
Kyllähän niitä romuliikkeitä tuntuu löytyvän erilaisista yrityshakemistoista. Näistä kuitenkin vain n. 10% osaa nykyaikaisen presenssin merkityksen: nettisivut löytyi vain muutamalta ja näistäkin vain puolen sivuilla oli jotain kuvausta toiminnasta edes sen verran, että tällainen maallikko uskaltaisi edes ottaa yhteyttää... että siis ovatko edes halukkaita ottamaan sekalaista metallikamaa, maksavatko siitä ja ennenkaikkea,palvelevatko yksityisiä.  Lopuilla nettiolemus oli yksi sivu ja siinä pari lausetta ja puhelinnumero. Näihin en uskaltanut edes soittaa.

Soittelin sitten hieman ja kainosti kyselin halukkuutta. "tuo tänne niin katsotaan", oli yleisin vastaus. Kun kyselin, että ottavatko varmasti kaiken, etten turhaa reissua tee, vastaus oli, että "katsotaan sitten". Sitten vielä se kriittinen kysymys, tekisinkö matkan täysin omaan piikkiini vai saisinko jotain palkkiota, jos tuon heille heidän kaipaamiaan raaka-aineita?   "70 euroo per tonni, jos kama on hyvää, vähemmän jos ei oo". Entäs milloin te olette auki eli milloin voisin käydä "arkisin klo 8-16".  Kiitoshei. Tätiä ei kiinnostanut palvella pienasiakasta.

Koko keskustelu oli kuin olisi Fingerporia olisi lukenut.

En uskaltanut kysyä, että mittaako heidän vaakansa edes kilon tarkkuudella ja mikä pienin paino joka saa viisarin värähtämään...

Joo, jos terassin runko on n. 50 kiloa ja sitten jotain sekalaista kamaa ehkä 10 kiloa, niin voisin saada kaikeasta ehkä 5 euroa todella hyvällä tuurilla.  Tuon takia kannattaakin ajella toisella puolelle Helsinkiä tai jonnekin Vantaalle.  Varsinkin, kun pitäisi moinen reissu tehdä keskellä työpäivää.

No, onneksi on kaupungin yhteisesti verovaroilla tuotettu luksuspalvelu. Konalan Sortti-asema on lähes työmatkan varressa, palveluaika 7-21 ja kokemuksesta tiedän, että homma toimii tehokkaasti ja siististi. Metallit saa viedä ilmaiseksi.  Ja kaikki tämä kerrotaan selkeästi nettisivuillakin.

Metallin vastaanoton ja asiakaspalvelun siis yhteiskunta osaa hoitaa yksityisiä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti