maanantai 12. elokuuta 2013

Räystäs- ja otsalaudatViikolla 32 tajusin kysyä urakoitsijalta, että kannattaisiko ja voisiko räystäs- yms lautoja maalata ennenkuin niitä laitetaan paikalleen. Maalaus ei sisälly runkourakkaan, koska se on loogisesti viimeistelytöitä.
Kuitenkin minä mieluummin maalaan laudat molemmat jalat tukevasti maasssa kuin kiipeilen tikkailla 6 metrin korkeudessa. Ja pihinä teen sen mieluummin itse kuin maksan jollekin, sen verran yksinkertaista hommaa se kuitenkin on.

Hain K-raudasta puunsuojaa ja maalia, molemmissa ajattelin kokeilla K-raudan omaa merkkiä Celloa. Maalina vesiohenteinen Wintex.

K-raudan Rakentaja-tilin alennus on kyllä minimaalinen, 2,7 litraa maksaa melkein 40 euroa, siitä sai alennusta 2,5 euroa eli karkeasti 6%. Täytynee tarkastella maalien suhteen muitakin vaihtoehtoja.

Vähän tuli hämminkiä sen suhteen, paljonko ja mitä lautoja pitäisi maalata, joten maalaukset tehtiin 3 erässä.
Onneksi aikaa oli alunperin ennakoitua enemmän, kun runko-urakoitsijan alihankkijana toimiva peltikattofirma ei ehtinytkään tällä viikolla hommiin. Alkuun vähän pelotti, kun ohje oli, että laudat pitäisi olla "ylihuomenna aamulla valmiina"...

Maalia kului 3*2,7 litraa (melkein) ja puunsuojaa n, 1,5 * 3 litraa.
Lautoja maalattiin kaksinpuolin n. 3*60 metriä.

Tunteja urakkaan meni n. 15.

Tein kuormalavoista maalaus- ja kuivatustelineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti