perjantai 12. heinäkuuta 2013

Asuntomessut

Tuli pikapäätöksellä lähdettyä tänään Hyvinkäälle asuntomessuille, kun totesimme eilen illalla, että lähiviikkoina ei suunnitellen pysty etukäteen päättämään, milloin pääsisimme käymään ja lapsetkin pääsivät mummon luokse päiväksi.

Olimme Hyvinkäällä siis tänään messujen avajaispäivänä klo 10.05, opasteet parkkipaikalle olivat loistavat, löysimme vaivattomasti ja tilaa oli ruhtinaallisesti. Meitä ennen parkkipaikalla oli arviolta n. 100 autoa. Bussissakin oli vielä tilaa. Bussimatka oli mukavan lyhyt, n. 5 minuuttia.

Olimme messuportilla paikalla n. klo 10.20, hetimiten porttien avaamisen jälkeen. Ruuhkasta ei ollut tietoakaan, vaan edellämme meni ehkä 100-200 ihmistä.

Järjestelyt olivat hyvät ja toimivat. Kaikki vaikutti heti ekana päivänä valmiilta ja mietityltä.
Kulkureitit taloissa olivat pääosin järkevät, tosin portaat aina muodostuivat pieniksi pullonkauloiksi.

Omakotitalot ovat pääsääntöisesti aiempiin etelä-Suomen messuihin (esim. Tampere ja Espoo) verrattuna "normaaleja" perheasuntoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että etenkin portaat ja yleensä yläkerrat olivat jopa ei-ruuhkaisena päivänä useassa talosas ahtaita, kun 4-8 ihmistä pörräsi pienellä aluella yhtäaikaa.

Talojen messumiehitys kyllä oli tavanomaista tasoa, eivät yleensä osanneet vastata muutamiin konkreettisiin kysymyksiin. Esim. Led-valoratkaisuja oli esittelemässä useammallakin talolla tai ständillä väkeä, mutta kun olisin halunnut kysyä, kuinka ko talon yhden huoneen valaistus on tehty, niin ei siihen saanut kunnon vastausta. Osin tuntuivat kaikki nämä Led-myyjät olevan insinöörejä, joiden mielestä se, että he kertovat, mitä osia tarvitaan, riittäisi.

Sto-tasoitteista sain hyvää tietoa ja vinkkejä asiantuntevalta myyjältä. Sitä täytyy tutkia vielä jatkossa lisää.

Domuksen ikkunamyyjän kanssa tuli pari sanaa vaihdettua ja tuloksena oli pikainen soitto omalle Domuksen myyjälle ja portaiden ikkunalasin vaihto maitolasiin/etsattuun. Totesimme parin talon esimerkin perusteella, ettei ole kiva, että portaisiin näkee suoraan ulko-oven vierestä.
Onneksi yhdessä talossa oli oven viereinen levennyksen ikkuna etsattu/maitolasi, niin keksimme tämän vaihtoehdon. Eipä ollut myyjä tai kukaan osannut tuota ajatella meille etukäteen.
Saatiin jo toimitusputkessa olleeseen tilaukseen vielä tällainen pieni muutos.

Samalla havaitsin, että mobiiliverkkokapasiteetti ei Soneralla ole aivan riittävä tuolla alueella. Muutamaan kertaan puhelin totesi, että "ei verkkoa".

Saimme muutamia hyviä kaide- ja lasitusideoita sekä valaistusajatuksia. Niitä pitää vielä haudutella.
Aiemmin en ollut huomannut "valoramppeja" tjms valolistoja seinillä luomassa epäsuoraa valaistusta.
Nyt niitä oli n. puolessa taloista ja erilaisia toteutuksia paljon.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan positiivinen kokemus.

Yritän palata jossain vaiheessa vielä kuvien kanssa konkreettisiin ideoihin.


Paluumatkalla bussi kiersi Hyvinkään keskustan kautta ja nauhoitettu matkaopas kertoi Hyvinkäästä ja kehoitti menevään kauppakeskus Willaan ostoksille, taidemuseoon yms. Mahtavaa markkinointia kerrankin! Sen sijaan, että bussi olisi mennyt suoraan parkkipaikalle, se teki n. 10 minuutin lenkin. Jokainen bussissa olija oppi jotain Hyvinkäästä ja näki myös kaupungin kaupallisen keskustan.
Kun olen jo tavakseni ottanut kommentoida asiakaspalvelua ja myyntityötä, niin tässä nyt kerrankin oikein positiivinen esimerkki. Jos kuulutuksessa olisi ollut vielä konkreettinen tarjous/vinkki hyvästä ruokapaikasta tai jotain muuta konkreettista kiihoketta, niin olisimme saattaneet jopa jäädä bussista ja mennä ostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti