sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Verot


Tässä kun on nyt tullut viimeisen parin viikon aikana taisteltua tuulimyllyjä eli kaupunkibyrokratiaa vastaan ja tajusin äkkiä, että ylihuomenna on veroilmoitusten deadline, täytyy vähän kommentoida tätäkin kansalaisvelvoitetta.

Ensinnäkin, täytyy sanoa, että nykyisin veroilmoituksen tekeminen sujuu jo erinomaisesti.
Ensiluokkainen esimerkki siitä, kuinka sähköisillä palveluilla oikeasti sekä helpotetaan meidän tavallisten pygmien että myös virkamiestenkin elämää.

Meillä yksi lehtikotelo kaapissa verojuttuja varten, johon yksisuuntaisesti arkistoin kaikki vähänkään verotukseen liittyvät paperit. Sitten kerran vuodessa tyhjennän sen, heitän puolet paperinkeräykseen ja loput käsittelyn jälkeen arkistolaatikkoon.
Tänään oli se päivä.

Kun tuolla ehdotuksessa on jo automaattisesti melkein kaikki, mitä lainkuuliaisesti toimiva kansalainen saa vuodessa aikaiseksi.

Matkakuluista meillä ei tarvitse välittää, kun olemme töissä Kehä I:n sisäpuolella ja mitään järjellistä vähennysperustetta, joka ylittäisi minimirajan, ei ole.
Aiemmin piti arkistoista kaivaa vanhoja sijoitusten hankinta-aikoja ja -hintoja, mutta nekin ovat jo kaikki verottajalla automaattisesti tiedossa.

Jäljelle jäi vain vähennykset siivouksesta, vanhassa omassa kodissa meillä kävi siivooja joka toinen viikko. Nyt ajattelimme yrittää nuukailla rakennusprojektin ajan edes siivouksen itse. Nyt on myös otollinen aika opettaa pojat (7 ja 9) viimeistään säännölliseen siivoamiseen. Saavat sitten vuoden kuluttua pitää oman kerroksensa ojennuksessa.

Onneksi siivouksesta tuli Kodinavuxista taas keväällä vuosiyhteenveto, ei tarvinnut laskuja kasata ja laskea.


Vähän tuli zombie-olo, kun veroilmoitukset koko perheen osalta hoituivat alta puolen tunnin.
Tuli mieleen, että kun kaikki on jo valmiiksi, niin jääkö jotain oleellista unohduksiin.
Toivottavasti ei.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti