keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Asbesti


Kuten kaikki tiedämme, asbesti on ikävä juttu. Sitä ei saa käsitellä ihan miten vain.


Kun kilpailutimme talon purku-urakkaa, kysyivät useammat yritykset asbestiputkien määrää. Jotku kysyivät jopa kartoituksen perään.

Pistin tarjouspyynnön 4-5 yritykselle, joiden ydintoimialaa nettisivujen mukana ovat asbestikartoitukset.

Arvatkaa, montako vastausta sain? Tasan 0.

Jokainen näistä kertoi tavalla tai toisella tekevänsä myös tällaisia pieniä toimeksiantoja eli karsin ensin vain teollisuusprojekteja tekevät.

Taas yksi luku lisää tässä blogissa koskien olematonta asiakaspalvelua tai halua tehdä töitä. Minun piti dokumentoida rakennushommia eikä suomalaista kykyä myydä tai markkinoida. Pöh.

Hyvät yritykset, jos teitä eivät kiinnosta yksittäiset pienet, n. päivän urakat, niin kertokaa siitä. Ja jos asiakas pyytämään tarjousta, niin olisi asiallista vastata edes jotain. Arvatkaa, aionko olla näihin yrityksiin yhteydessä, jos tulee jotain muita heille sopivia tarpeita.


No, onneksi homma ei tökännyt tähän. Ammattitaitoiset purkuyritykset osasivat lähteä siitä, että katsotaan mitä eteen tulee ja tehdään sen mukaan. Pari kävi ennen tarjousta katsastamassa talon ja totesivat, että tuossa näyttää asbesti olevan joitakin kymmeniä metrejä. Tämä riitti tarjousten tekemiseen ja purun suunnitteluun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti